یادداشت فاطمه رجائی

پاچینکو
این کتاب ر
        این کتاب روایت زندگی یک خانواده کره‌ای در یک بازه زمانی ۱۰۰ ساله است.
سونجا به همراه همسرش، باک ایساک راهی اوساکا می‌شود تا زندگی جدیدی رو شروع کند. وضعیت مهاجران کره‌ای در آن‌جا اسفناکه. به سختی کار می‌کنند و با درآمد ناچیزی زندگی را می‌گذرانند.
این کتاب تلاش‌های سونجا، بچه‌ها و نوه‌هایش‌ را روایت می‌کند...
چند نکته🌱:
۱. این کتاب اطلاعات خوبی درمورد تاریخ کره و ژاپن به خواننده می‌دهد؛ البته باید توجه داشته باشید اصلا قرار نیست از درمورد فاجعه هیروشیما و ناکازاکی مطلبی بخوانید و نویسنده هیچ اشاره‌ای نمی‌کند. نویسنده کتاب، خانم مین جین لی دورگه آمریکایی_کره‌ای است و پس باید حساب این مسئله نیز دست‌تان باشد و متوجه جهت‌گیری‌های کتاب باشید.
روایت داستان از سال ۱۸۸۳ تا ۱۹۸۹ است.
در این بازه زمانی:
کره تحت سیطره ژاپن در می‌آید و سرزمین آن‌ها به ژاپن افزوده می‌شود.
پس آن هم جنگ جهانی دوم روی می‌دهد و شوروی و آمریکا کره را تقسیم می‌کنند. کره شمالی تحت تسلط شوروی و کره جنوبی تحت کنترل آمریکا در می‌آید. طی این جدال و اتفاقات، مهاجران زیادی از کره راهی ژاپن می‌شوند و کتاب سعی دارد وضعیت این مهاجران را به تصویر بکشد.
سال‌های بعد از آن هم دو کره در حال جنگ بوده‌اند تا همین الان...

۲. کتاب خیلی طولانیه.( حدود ۶۷۰ ص)
چون نویسنده سعی داشته، شرایط رو به خوبی توصیف و خواننده رو متوجه درد و رنج مهاجران کند.

۳. با توجه به داستان این کتاب مینی سریالی ۸ قسمتی هم ساخته شده.
سریال کل داستان کتاب رو پوشش نمی‌دهد و احتمالا دنباله‌ای هم دارد. سریال پرش‌های زمانی زیادی دارد و بین گذشته و آینده(؟) در نوسان است پس اگر کتاب را نخوانده باشید متوجه سریال نمی‌شوید.
من فیلم رو دوست نداشتم و به نظرم کتاب خیلی قوی‌تره.

۴. فیلم و کتاب مناسب هر سنی نیستند پس اگر خواستید به کسی معرفی کنید، از قبل درمورد این مسئله تحقیق کنید.

۵. تعداد شخصیت‌ها خیلی زیاد است. اگر شما هم در حفظ کردن اسم‌های کره‌ای مشکل دارید، بهتر است اسامی و نسبت‌شان را یک جایی بنویسید.
(در یکی از عکس‌ها اسامی خانواده سونجارو نوشتم، در واقع شجره‌نامه ژنتیکی‌ش رو کشیدم. برای فهم نسبت‌ها، مرگ، جنسیت و... خوب است.)
📘متن کتاب:
می‌خواهی آدم خیلی بد ببینی؟
یک آدم معمولی را فراتر از تصورش موفق کن. ببین وقتی بتواند هرکاری که می‌خواهد بکند، چقدر خوب خواهد بود.

هر قدر نیاز داری خرج کن، اما فقط چند سکه را تو یک قوطی بینداز و فراموش کن آن را داری. یک زن همیشه باید چیزی کنار بگذارد.

اما خدایی که همه‌ی آن کارهایی را بکند که ما فکر می‌کنیم درست و خوب است، نمی‌تواند خالق کائنات باشد. می‌شود عروسک دستی ما.

ما باید به تحصیلات به چشم سرمایه‌گذاری نگاه کنیم.
📽️دیالوگ فیلم:
شوهرم چند سال پیش مرد.اون نمی‌خواست بچه‌هام کره‌ای یاد بگیرن. و حالا بچه‌هام زبونی رو که مادرشون باهاش خواب میبینه بلد نیستن.

مهم‌تر از موفق شدن اینه که چطور موفق شدی.
۷ مرداد ۰۳🌱

درود و خداقوت
یادداشت جالبی بود و چند عبارت از متن خیلی خوب بود، به ویژه این عبارت:
«اما خدایی که همهٔ آن کارهایی را بکند که ما فکر می کنیم درست و خوب است، نمی تواند خالق کائنات باشد. می شود عروسک دستی ما!»
خیلی جالب بود. سپاس بابت این یادداشت مفصل و جالب. 💐🙏

خیلی خوشحالم که مطالعه کردید🌱