یادداشت علی طالبلو
4.2
این کتاب شامل دو سخنرانی و یک دستنوشته از مرحوم علی صفایی حائری است. مرحوم صفایی در این کتاب نیز مانند کتب دیگر از ظرفیتهای وجودی انسان شروع کرده و به بحث حجاب پل میزند. به عقیده ایشان تفاوت احکام اسلامی با هنجارهای قانونی دیگر این است که احکام اسلام، زمینه دارد. زمینهی این احکام، رسیدن به ضرورت رشد و حرکت در مسیر تعالی است. بدون فهم این زمینه، حجاب سنگین و غیر قابل فهم است. پیشنهاد ایشان این است که به جای اجبار چادر و روسری، روی زمینههای حجاب کار شود و ضرورت حرکت جا بیفتد. اگر این ضرورت حس شود، دیگر نیازی به بحثهای طولانی راجع به حجاب نیست. به عقیده ایشان بر اساس این زمینه است که حجاب درمورد مرد نیز معنا پیدا میکند چون مرد نیز باید بهگونهای زندگی کند که مانع حرکت انسانهای دیگر نشود. کتابی بسیار خوشخوان و جذاب است، گرچه برخی از قسمتهایش بیشتر حرفهای خطابی است تا مطالبی تحلیلی و دقیق.
1403/3/4
علی آقا شما هر یادداشتی که میذاری ( مخصوصا تأملات تو کانالت ) از عمق وجود میخوام کامنت بذارم « منم همینطور منم همینطور»! مثلا به محتوای این یادداشت شأن معصوم بارها فکر کرده بودم. همیشه برام سوال بود چه جوری میشه بین عصمت و احادیثی که لزوما ازشون عصمت استنتاج نمیشه، جمع کرد. راه معقول همین بحث شؤون به نظرم رسیده بود. حالا نمیدونم این حاصل تأمل خودت بود یا شما هم از جایی شنیدی.