یادداشت
1402/9/3
قاف رو اول دبیرستان بودم که خوندم.یادمه توی بخش معرفی کتاب هفته نامه "جیم" (ضمیمه فرهنگی روزنامه خراسان) معرفی شده بود. به شخصه از خوندن متن های تاریخی و روایات دست اول درباره موضوعات دینی خوشم میاد برای همین از قاف خیلی لذت بردم. اما برای شناخت زندگی پیامبر(ص) اگر کسی نثر تاریخی دوست نداره این کتاب شاید براش سخت خوان باشه. طرح جلدش خیلی جالبه و با متن تاریخی کتاب تناسب داره. کتاب با مقدمه آقای حجازی شروع میشه که توضیح می دن این متن ها از کجا اومده و خودشون چه کارایی روی متن انجام دادن. لحن آقای حجازی توی این نوشته به نظرم پهلو به نثر تاریخی می زنه و یک کم طنز آلوده! مخصوصا اونجا که از تحریفات میگن. و اما متن کتاب:متن از سه کتاب تاریخی در سه دوره مختلف از زندگی پیامبر(ص) انتخاب شدن و متن هر کدوم از کتاب ها با علامت مشخصی در متن کتاب قاف معلوم شدن. هرسه متن جزئیات و فضاسازی دارن و از بازتاب دادن شخصیت صحابه و کفار هم غافل نبودن.یکی از متون ذیل تفسیر قرآن نوشته شده و من نسبتا می تونستم بفهمم متن های اون کتاب مربوط به کدوم آیه میشه و برام خیلی جالب بود. حدیث معراج رو خیلی خیلی دوست داشتم؛ اونجا که نبی اکرم(ص) بقیه پیامبران و بهشت رو توصیف می کنن. مثلا از قول حضرت رسول نقل می کنه که حضرت موسی(ع) موی مجعد داشتن و سبزه بودن و حضرت عیسی صورتشون سرخ و سفید بوده. اینا برام جالب بود که می تونم به لطف نویسنده های خوش ذوق اون کتب تاریخی از این دو پیامبری که باهاشون حداقل دو هزاره فاصله دارم یک ذهنیتی داشته باشم. خداوند رحمت کنه هر سه نویسنده داستان زندگی رسول اکرم(ص) رو. می دونم که به عدد خوانندگان متنشون در تاریخ و به عدد اشک های جاری شده از شوق قرابت به زندگی رسول الله(ص) ثواب بردن.