یادداشت فاطمه سالاری

                شرح قطب الدین به طور کلی همان شرح شهرزوری است که گاهی اضافاتی  هم دارد. اما با این تفاوت که شرح مزجی است، یعنی در خود عبارات اصلی سهروردی است. ازین منظر برای مطالعه و پژوهش بر شرح شهرزوری مزیت دارد. 
پس از پایان شرح قطب الدین، شرح ملاصدرا آمده که دیگر مزجی نیست. نکاتی که صدرا در شرح مطرح کرده بسیار مهم و ارزشمند است. اما متأسفانه ترجمه ای از آن در دست نیست. و برای مخاطبی که به عربی تسلط ندارد، خواندن متن صدرا سخت تر از اصل متن عربی حکمه‌الاشراق و شروح آن است. 
        
(0/1000)

نظرات

طه

1402/04/12

سلام، شما که روی شیخ اشراق کار می‌کنید، کارهای آقای عرب درباره شیخ را چطور یافتید؟ سودمند و دقیق و ورزیده هستند؟
2
سلام.  من دو سه تا مقاله مرتبط با اندیشه سهرودی ازشون خوانده بودم،  برای من که با متن اصلی سهروردی مواجهه داشتم،  خیلی مطلب  جدیدی نداشتند. بیشتر خلاصه و دسته بندی مطالب مرتبط با اون موضوع خاص بود. به همین خاطر دیگه سراغ کتاب هاشون نرفتم.  احتمال خیلی زیاد دچار پیش داوری شدم :)
در رابطه با سهروردی هم بیشتر متن اصلی مجموعه مصنفات و شروح اون ها رو مطالعه کردم تا کتاب های درباره ی حکمت اشراق و سهروردی.  غیر از چند مورد خاص. 
یکی از سودمندترین کتاب ها درباره اندیشه سهروردی، کتاب معرفت شناسی اشراقی سهروردی از مهدی عباس‌زاده است.  نویسنده دقت نظر خیلی خوبی داره. اما مثلا در کتابی مثل شعاع اندیشه و شهود دکتر دینانی، گاهی مطالبی دیدم که بیشتر برداشت ایشونه تا سهروردی.  بماند که استنادات دقیقی هم نداره. برای پژوهشگر کار رو سخت میکنه که بفهمه این حرف ها از کجای حرف های سهروردی بر میاد؟ 
طه

1402/04/13

ممنونم معرفی کردید.


آقای دینانی که، به خصوص سال‌های اخیر، بیشتر شطحیات میگن! کتاب‌هاشون چندان ارزش علمی ندارند.

از سهروردی‌شناسان برجسته غربی مانند والبریج، اثری به فارسی ترجمه نشده است؟
3
من ندیدم.  اما از کربن  ترجمه شده، مثل ارض ملکوت. 
طه

1402/04/13

🙏🌹 
طه

1402/04/13

راستی جلد هشتم مجموعه آثار شیخ اشراق هم چند روز پیش منتشر شد.