یادداشت فاطمه مناقبی

من مطمئنم که رولینگ تهدید شده برای تایید کردن این😬
بزرگترین مشکلم باهاش تغییر دادن قانون دنیای هری پاتره: در باره‌ی زمان برگردون. ما توی زندانی آزکابان می‌بینیم که اتفاقات طوری افتادن که با در نظر گرفتن دخالت هری و هرماینی درست در میان. نه اینکه بعد از به عقب برگشتنشون و دوباره برگشتشون به زمان حال، یهو با یه سری اتفاقات جدید روبرو بشن. اگه اینجوری بود که اصلا جور در نمیومد! مثال اگر بخوام بزنم: هری قبل از اینکه به قضیه‌ی زمان برگردون برسیم، خودش رو می‌بینه که سپر مدافعو ساخته. (و فکر می‌کنه پدرش رو دیده) پس این اتفاق در ساختار زمان وجود داره. اما در فرزند نفرین شده آلبوس و اسکورپیوس به عقب برمی‌گردن و مثلا یه تغییر ریز ایجاد می‌کنن. بعد برمی‌گردن به زمان حال و می‌بینن که عه! مثلا نتیجه اون اتفاق این شده که فلانی هیچ‌وقت به دنیا نیومده:/ خب نمیشه کههههه (حرص) آلبوس و اسکورپیوس همیشه تو اون اتفاق بودن، اصلا این قضیه با منطق دنیای رولینگ جور نیست.
یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های مثبت دنیای هری پاتر اینه که شخصیت‌ها واقعین، رنگ عوض نمی‌کنن که مثلا دریکو در تمام موقعیت‌ها بد بودنشو حفظ کنه و هری همیشه قهرمان باشه. شخصیت‌ها مایعی نیستن که نویسنده تو قالب داستان ریخته باشه و با هر چالش یه شکل جدید به خودشون بگیرن. این برای باورپذیر بودن یه قصه خیلی خیلی مهمه، لااقل از نظر من.
حالا اینجا چی شده؟ شخصیت‌ها مایع شدن و در قالب داستان ریختنشون! یه سوءاستفاده اساسی از محبوبیت غیرقابل پیش‌بینی دریکو بعد از پخش فیلم‌هاست. رولینگ خودشم قبلا گفته دریکو رو برای محبوب بودن خلق نکرده و بیشتر این محبوبیت رو به خاطر اینکه تام فلتون بازیگرش بوده می‌دونه. حالا اینجا کلا پوکوندن طرفو. خب میگیم دریکو عوض شده. قبول. هری چیییی؟ هرماینی چیییی؟ (بذارید اون قضیه تافی خوردن هرماینی رو یه شوخی بی‌مزه در نظر بگیرم...) هری یه غریبه‌ی واقعیه. کسانی که تمام کتاب‌ها رو خونده باشن که احتمالا وسط این کتاب حالشون بد میشه😬😂 (این کیه؟... نکنه آخر داستان معلوم شه گویله که با معجون مرکب پیچیده خودشو به شکل هری درآورده...؟)
یکی دیگه از مشخصه‌های هری پاتر اینه که هیچ‌وقت اتفاقات اونقدر مزخرف نمی‌شن که از ناامیدی بخوایم کلا ببندیم بذاریم کنار که من اینجا این حسو داشتم.
تازه جدا از همه‌ی اینا، مگه هری به آلبوس نگفت کلاه گروهبندی انتخابشو در نظر می‌گیره؟ خب پس مگه آلبوس کندذهنی یا فراموشی داره که موقع گروه‌بندی به کلاه نگفت نمی‌خواد تو اسلیترین باشه؟:/
جداتر، توی یادگاران مرگ به شدت واضحه که بچه‌های هری چجورین... جیمز به جیمز رفته!😂 شیطونه و یکم هم با برادرش بدجنسه:) و آلبوس هم به نظر آروم و معصوم‌تر و نگران میاد و من فکر می‌کنم مثل چشماش که به لی‌لی رفته، اخلاقشم همینطور باشه:) در نتیجه اگر بکشنم هم این آلبوس پاتری که تو فرزند نفرین شده هست رو نمی‌پذیرم😂🙄❤ این بچه از زیر بته که سبز نشدههههه نه شبیه جینیه نه هری نه جیمز نه لی‌لی و نه ویزلی‌ها... اصلا هیچ هویت مشخصی نداره. الان من از شما می‌پرسم. یه ویژگی مشخص بدین مخصوص کاراکتر آلبوس سوروس پاتر. جوابی دارید؟
تنها بخش مثبتش اسکورپیوسه که کاراکتر متعادل و معقولیه. البته درباره‌ی ایشون هم من نفهمیدم چرا تو اسلیترین افتاد. هیچ ویژگی ازش ندیدم که ربطی به گروهش داشته باشه.
خلاصه که از نظر من این کتاب یه توهین بزرگه اما بازم به عنوان یه پاترهد خوندن و داشتنشو برای خودم واجب می‌دونستم😂 پشیمون نیستم.

(یعنی چیییی من تمام یادداشت هایی که برای بقیه جلدا نوشتم رفته ته لیست یادداشتام و با تاریخ قدیمی؛ اما این بنده خدا که دوستشم ندارم اومده سر:/)

1.4k

کتاب خوبیه

Emily

Emily

1404/5/25

وای حق. جدا از این کتاب خوشم نمیاد. شخصیت رون و که نگو اصلا

وای اون که هیچی😑 یکی نیست بگه جناب نویسنده اونی که اسمش رونه نبود که زیاد شوخی میکرد...🙄

زهرا بانو🌷

زهرا بانو🌷

ولی من عاشق کتابشممم

1404/5/25

وای چقدر موافقم باهات
من متاسفانه هنوز فرصت خوندن باقی کتابا رو پیدا نکردم هرچند تو لیستم هستن ولی حتی منی که فقط فیلما رو دیدم هم این کتاب رو مخم بود
کتاب خوبیه، ولی نه عنوان ادامه هری پاتر

امیدوارم زودتر کتاب‌های اصلی رو بخونی و حال کنیییی🙃

1404/5/27

ممنونم🥰
خیلی براشون هیجان زده‌م🤭❤️

وای دقیقا. شخصیتا هیچ شباهتی به مجموعه اصلی نداشتن خصوصا رون و اسنیپ. جفتشون به شوهر عمه تبدیل شده بودن

وای اسنیپ هم واقعا داغون بود... هرماینی تو اون ورژن جنگجوش که هیچی دیگه🙄🙄🙄🙄