یادداشت سیده زینب موسوی
1404/2/19

اصلا انتظار نداشتم از نظر احساسی اینقدر درگیر این کتاب بشم. یه طور خاصی بود... چندین مورد پیش اومد که اگه وسط خیابون نبودم قشنگ میزدم زیر گریه... 🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅 ماجرای کتاب در ایتالیای حدود سالهای ۱۸۳۰ و ۱۸۶۴ میگذره. و شخصیت اصلی یه پسر نوجوونه به اسم آرتور، پسری انگلیسی که در واقع در ایتالیا زاده و بزرگ شده. اونطور که به نظر میرسه ایتالیا تو این سالها تحت اشغال اتریش بوده و جوونهای انقلابی هم به دنبال آزاد کردنش. آرتور هم به همین افراد میپیونده و میشه عضو تشکل «ایتالیای جوان»... آخ آرتور... 🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅 گفتم که این کتاب احساساتم رو واقعا درگیر کرد. چه صحنههایی داشت و چقدر قلبم به درد اومد... کتاب رو هم با اجرای آقای سلطانزاده گوش دادم و واقعا خوب بود... و با یه حالت انکار تمومش کردم، تا آخرین لحظه یه کورسوی امید غیرمنطقی تو دلم سوسو میزد :( نمیدونم، ولی به نظرم یه سری نکات این پایان منطقی نبود و با اینکه از خیلی وقت پیش انتظار چنین سرنوشتی رو داشتم بازم شوکه شدم، خدا :((( غیر از این هم البته به چند جای دیگهٔ کتاب چنین دیدی داشتم و دلم میخواست نویسنده یه سری چیزا رو بیشتر توضیح بده و از کنار این بخشهای زندگی آرتور اینطوری گزارشگونه رد نشه. برای همینها هم یه ستاره کم کردم، وگرنه که از نظر ابعاد دیگه بیشتر از ۵ ستاره هم حقش بود 🥺 (دیدم نویسنده براش یه جلد دویی هم نوشته که البته از نظر زمانی بین وقایع این جلد یک جا میگیره...) 🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅 در مورد ابعاد تاریخی رمان... من خودم هیچی از تاریخ ایتالیا تو این بازه نمیدونستم و کتاب هم چندان اطلاعات دقیقی در این رابطه نمیده. برای همین قبل از نوشتن این مرور رفتم مقادیری تو اینترنت در مورد وقایع اون بازه از تاریخ ایتالیا خوندم ولی باید بگم که بازم اونقدرا چیزی دستگیرم نشد... اول اینکه کشف کردم نویسنده نه یه آقا بلکه یه خانومه 😅 و اینکه در اصل ایرلندی بوده! چیزی که اصلا با توجه به نام خانوادگیش انتظار نداشتم. چون در واقع این نام خانوادگی شوهرشه (یه انقلابی لهستانی). حالا فامیلی خودش میدونید چی بوده؟ Boole منطق بولین رو شنیدید؟ همون منطق دوتایی؟ این در واقع ابداع پدر این خانوم اثل بوده! مادرش هم ریاضیدان بوده و کوه اورست هم به نام عموش نامگذاری شده 😅 یا مثلا خواهرش اولین پروفسور شیمی انگلستان بوده 🫠 کلا خیلی خانواده باحالی بودن 😄 گویا یه سری از وقایع کتاب رو هم از یه شخصیت واقعی الهام گرفته که در دورهای با خودش و شوهرش آشنا بوده. ولی همونطور که گفتم در مورد مباحث تاریخی خیلی چیز خاصی دستگیرم نشد. بیشتر میخواستم بدونم چرا این همه با پاپ و کلیسا و جزوئیتها مشکل داشتن... اونقدر فهمیدم که انگار پاپ تو اون زمان طرف اتریشیها بوده و کلا واسه خودش یه حکومت جداگونهای داشته و در نتیجه یکی از موانع اتحاد ایتالیا به شمار میاومده 🚶🏻♀️ ولی با این حال متوجه نشدم هدف اون اقدام مسلحانهای که تو کتاب در موردش توضیح میده دقیقا چی بود، مخصوصا به خاطر حالت ناگهانیای که داشت... پ.ن.: موقع نوشتن این مرور متوجه شدم کتاب یه پیشگفتار هم داره و خوندمش... خدایی هدفتون چیه تو مقدمه کل داستان رو لو میدید؟ 🙄 بماند که با مترجم در مورد تحلیل احساسات و رفتار آرتور موافق نبودم...
1404/2/19
تو جلد دوم کتاب نهرو، یک فصل در مورد ملت واحد شدن ایتالیا تو قرن 19 نوشته. فرانسویها پشت پاپ بودند. ایتالیا بین اتریش و فرانسه و ناپل تقسیم شده بود. مازینی تشکل ایتالیای جوان رو راه میاندازه. اقدامات مسلحانه ظاهرا بیشتر به روحیه گاریبالدی میخورده 😅
1404/2/19
نهرو یک حرف جالبی میزنه، میگه انگلیسیها با این که اون بلاها رو سر ایرلندیها در میوردن، تو ادبیات خیلی از این شورشها و انقلاب ایتالیا استقبال کرده بودند. حالا این جا نویسنده خودش ایرلندی هست. تو این کتاب، نویسنده از مبارزهای صحبت میکنه که نهایتا به اون نقطهای که هدفش بوده، نرسیده؟ اگر اینطور باشه با روحیه یک ایرلندی کاملا جور در میاد
1404/2/19
تا زمان کتاب نه نمیرسه، یه چند سال بعد از اینه که به بالاخره به نوعی موفق میشن. البته تا جایی که از مطالب تو نت فهمیدم اینا اول جمهوری میخواستن ولی بعد دیدن با این وضعی که دارن جمهوری جواب نمیده و فعلا باید به همون پادشاهی قانع باشن، این شد که تهش این اتحاد ایتالیا تحت لوای یه پادشاهی انجام شد.
سیده زینب موسوی