یادداشت محدثه حسنی
1403/3/9
اسلام به اروپاييان روحيه ي زيستن در كنار يكديگر را آموخت و آموخت كه ما انسان ها بدون مرز هم مي توانيم با هم ديدار كنيم. من هرجا باشم، خودم را به تو مي رسانم تا اين دوستي را ثابت كنم. وقتي مسلمانان پاي به اندلس گذاشتند، با خود علم و دانش و روشنگري را به ارمغان آوردند، و نقطه ي پيوند مسلمانان اروپا در سده هاي پيشين، همين علم و دانش بود؛ سوغاتي كه دانشمنداني چون ابن رشد به اروپاييان هديه كردند...» سلام و نور نویسنده تلاش کرده بود با استفاده از عناصری ، تاریخ رو در قالب یک رمان فانتزی_واقعی ارائه بدهد که قطعا درش شکست خورده بود. شخضیتها در داستان بلاتکلیفند، عناصر بلاتکلیفند و حتی داستان نتوانسته بود در مورد زندگی شهید بهشتی و تاریخ سالهای ۴۲ تا ۵۷ ایران اطلاعات منسجم و به درد بخوری بدهد . در خلال خواندن داستان فهمیدم کتاب برای نوجوانان و جوانان نگارش شده که واقعا جای تاسف دارد. بعضیها چه اعتماد به نفسی برای نوشتن و چاپ نوشته هاشون دارند و چطوریه که یک همچین نوشته ی بی سر و ته و بلاتکلیف و فاقد جذابیتهای معمول یک داستان مجوز چاپ میگیرد.
1403/3/9
از فصل چهارم به بعد یکم مطالب به درد بخوری ارائه میده ولی واقعا اون توقعی که از کتاب داشتم رو برآورده نکرد که نکرد میخوام کتاب زندگی سید محمد بهشتی رو بخونم یکم از نمونه رو خوندم گیرا بود
1403/3/10
وای چه نقد خوبی بود! یکم دلم خنک شد اوایل کتاب احساس میکردم دارم انشا بچه های دبستانو میخونم و اصلا جذب نشدم که ادامه بدم🥴
محدثه حسنی