بریدههای کتاب صالح ملک صالح ملک 1404/4/25 - 12:15 من فردای روز رفتن توام مهروش طهوری 4.1 0 صفحۀ 102 لگد زدن به عزیزترین کسانمان اتفاقیست که از شکم مادر شروع میشود اجه آیهان 0 0 صالح ملک 1404/3/2 - 17:00 چگونه عاشق جهان شویم استفان کلاین 2.4 3 صفحۀ 70 یک نفس ساده شامل یک چهارم لیتر هواست که تقریبا ده به توان ۲۲ مولکول دارد. حجم کل جو حدود ده به توان ۲۲ لیتر است. انریکو فرمی این ارقام را به روش سرگرمکنندهای توضیح داده است: ما با هر دم خود، کمابیش مولکولهای اکسیژن آخرین نفس ژولیوس سزار را تنفس میکنیم. طی بیش از دو هزاره، هوای آخرین بازدم دیکتاتور در لحظهی مرگش به طور مساوی و یکنواخت در سراسر زمین پراکنده شده است. این به آن معناست که به طور میانگین، هر لیتر هوا محتوی یک مولکول از آخرین نفس ژولیوس سزار است. 0 1 صالح ملک 1404/2/21 - 20:52 کتاب اوهام گوناگون عومور ایکلیم دمیر 3.8 1 صفحۀ 68 در تمام طول آن سالها، تنها چیزی که از زندگی میخواستم یک فاجعه بود، فاجعهای با ابعاد کوچک که تمام کارهای خطای گذشته و آیندهام را درست جلوه دهد. 0 3 صالح ملک 1404/2/21 - 20:38 کتاب اوهام گوناگون عومور ایکلیم دمیر 3.8 1 صفحۀ 62 وقتی داری در کثافت فرو میروی، دلت میخواهد بی درنگ آن کثافت را با کسی شریک شوی. راه دیگری ندارد. باید کسی را پیدا کنی که کم و بیش به اندازهی خودت غرق شده باشد. این از همه چیز مهمتر است، چون اگر طرف دردش از تو کمتر باشد، حوصلهی شنیدن ندارد و اگر از تو دردمندتر باشد،اصلا رویت نمیشود چیزی بگویی. پیدا کردن آدمی که بشود با او درد دل کرد، خودش درد دیگر است. 0 3 صالح ملک 1404/2/21 - 20:27 کتاب اوهام گوناگون عومور ایکلیم دمیر 3.8 1 صفحۀ 59 عمو راسم فرت و فرت سیگار میکشید. برای همین هم صدایش به گیرایی ترانههای غمگین بود. همه فکر میکردند پشت معمولیترین حرفهای عمو راسم هم معانی عمیقی پیدا میشود. سالهاست فیلمها و ترانهها و سریالها یک مشت حکیم خیابانگرد ریشدراز را در باور ما فرو کردهاند که دستکشهای پشمی سوراخی دارند و در حلبی روغن آتش روشن میکنند. ما هم این همه را دیدیم و دم نزدیم؛ فیلسوفهای میخانهنشین و داییهای دنیا دیدهای که حرفهای توخالیشان با "ببین، پسرم" و "ببین، فرزندم" شروع میشود. شوخی شوخی گول خوردیم، آن هم چه جور. 0 5