بریده کتابهای حافظ به گفته حافظ: یک شناخت منطقی محمدرضا زاهدی 1403/4/22 حافظ به گفته حافظ: یک شناخت منطقی محمد استعلامی 3.0 1 صفحۀ 34 نازپروردِ تَنَعُّم نَبَرَد راه به دوست عاشقی شیوهٔ رندانِ بلاکش باشد غمِ دنیای دَنی چند خوری؟ باده بخور حیف باشد دلِ دانا که مُشَوَّش باشد دلق و سجادهٔ حافظ بِبَرَد بادهفروش گر شرابش ز کفِ ساقی مَهوَش باشد 0 0 محمدرضا زاهدی 1403/4/22 حافظ به گفته حافظ: یک شناخت منطقی محمد استعلامی 3.0 1 صفحۀ 36 خدا از آن خرقه بیزار است، صد بار که صد بت باشدش در آستینی 0 0 محمدرضا زاهدی 1403/4/21 حافظ به گفته حافظ: یک شناخت منطقی محمد استعلامی 3.0 1 صفحۀ 19 دو یار زیرک و از باده کهن دو منی فراغتی و کتابی و گوشه چمنی من این مقام به دنیا و آخرت ندهم اگر چه در پِیام افتند هر دم انجمنی هر آن که کنج قناعت به گنج دنیا داد فروخت یوسف مصری به کمترین ثمنی بیا که رونق این کارخانه کم نشود به زهد همچو تویی یا به فسق همچو منی ز تندباد حوادث نمیتوان دیدن در این چمن که گلی بوده است یا سمنی ببین در آینه جام نقش بندی غیب که کس به یاد ندارد چنین عجب زمنی از این سموم که بر طرف بوستان بگذشت عجب که بوی گلی هست و رنگ نسترنی به صبر کوش تو ای دل که حق رها نکند چنین عزیز نگینی به دست اهرمنی مِزاجِ دَهْرْ تَبَهْ شد در این بلا حافظ کجاست فکر حکیمی و رای برهمنی 0 0 محمدرضا زاهدی 1403/4/22 حافظ به گفته حافظ: یک شناخت منطقی محمد استعلامی 3.0 1 صفحۀ 37 خوش بود گر محک تجربه آید به میان تا سیه روی شود، هر که در او غش باشد 0 1 محمدرضا زاهدی 1403/4/22 حافظ به گفته حافظ: یک شناخت منطقی محمد استعلامی 3.0 1 صفحۀ 31 طاق و رواق مدرسه و قیل و قال علم در راه جام و ساقی مهرو نهادهایم 0 0 محمدرضا زاهدی 1403/4/21 حافظ به گفته حافظ: یک شناخت منطقی محمد استعلامی 3.0 1 صفحۀ 17 محتسب در قفای رندان است غافل از صوفیان شاهدباز سعدی 0 0 محمدرضا زاهدی 1403/4/22 حافظ به گفته حافظ: یک شناخت منطقی محمد استعلامی 3.0 1 صفحۀ 34 نماز در خَمِ آن ابروانِ محرابی کسی کُنَد که به خونِ جگر طهارت کرد 0 0 محمدرضا زاهدی 1403/4/21 حافظ به گفته حافظ: یک شناخت منطقی محمد استعلامی 3.0 1 صفحۀ 18 دو عنصر مایه بقای پادشاهی است: ۱) کاردانی ۲) اندیشیدن به مردم 0 0 محمدرضا زاهدی 1403/4/20 حافظ به گفته حافظ: یک شناخت منطقی محمد استعلامی 3.0 1 صفحۀ 16 اگر در عصر حافظ و عبید، ما چاپ و نشر داشتیم، و شمار کتابخوانان و درک آنها از اوضاع زمانه بیشتر بود، شاید سخن از انسان آزاد، دو قرن پیش از اروپا در ایران بر زبان و قلم میآمد. 4 2 محمدرضا زاهدی 1403/4/22 حافظ به گفته حافظ: یک شناخت منطقی محمد استعلامی 3.0 1 صفحۀ 37 ای بسا خرقه که مستوجب آتش باشد 0 1 محمدرضا زاهدی 1403/4/22 حافظ به گفته حافظ: یک شناخت منطقی محمد استعلامی 3.0 1 صفحۀ 32 کُنون که بر کفِ گُل جامِ بادهٔ صاف است به صدهزار زبان بلبلش در اوصاف است بخواه دفترِ اشعار و راهِ صحرا گیر چه وقتِ مدرسه و بحثِ کشفِ کَشّاف است؟ منظور حافظ از « کشف کشّاف » کتاب الکشف عن مشکلات الکشّاف اثر سراج الدین عمر فارسیست که شرحیست بر کتاب الکشّاف تفسیر ادبی قرآن کریم نوشته ابوالقاسم زمخشری 0 0