بریده‌ کتاب‌های روایت رهبری: مناسبات جمهوریت و اسلامیت در انتخاب ولی فقیه

بریدۀ کتاب

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ٣١ شهریور ١٣۶۶ نیز در چهل و دوّمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متّحد شرکت کرده و در سخنرانی خود دیدگاه‌ها و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران را برای سران دولتهای جهان تشریح کردند. این اوّلین حضور رئیس جمهور اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بود. حضرت آیت الله خامنه‌ای در نطق خود، درباره‌ی ایران و انقلاب اسلامی روشنگری کردند، جهان‌بینی الهی انبیاء را مورد تبیین قرار داده و نظام ظابمانه‌ی مادّی جهان را به چالش کشیدند ک، جنایات آمریکا در خلیج فارس را تشریح کردند، از سکوت و حتّی کمکهای نهان و آشکار دولتهاب غربی به رژیم صدّام پرده برداشتند، از رفتار شورای امنیت سازمان ملل در جریان جنگ تحمیلی بشدّت انتقاد کرده و گفتند حدّاقلّ انتظار ایران از شورای امنیّت بی‌طرفی بود، به جنایات دو رژیم صهیونیستی و آپارتاید پرداختند، خواهان اتّحاد ملّتهای جهان سوّم علیه استکبار شدند و بر ضرورت مبارزه با مفاسد فرهنگی، حفظ بنیان خانواده و حراست از حقوق زن تأکید کردند. نطق تاریخی آیت الله خامنه‌ای بازتاب زیادی در محیط بین المللی داشت. هاوک وزیر امور خارجه‌ی وقت انگلیس این نطق را سرتاسر تحقسر غرب توصیف کرد. جو کلارک وزیر امور خارجه‌ی کانادا نیز سخنان آیت الله خامنه‌ای را ویران کننده خواند.¹ نکته حائز اهمیت در سفر به سازمان ملل، استقبال عظیم ایرانیان و مسلمانان مقیم نیویورک و اصحاب مطبوعات بین المللی از ایشان و فعالیّتهای ایشان برای تبیین شرایط انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی و سیاست‌های استکبار جهانی در قبال ایران بود. امامت نماز جمعه‌ی مسلمانان نیویورک و سخنرانی در خطبه‌های آن نیز از نکات جالب و با اهمیّت این سفر بود.

بریدۀ کتاب

آن کسانی که تعلیم جدید را و آموزش سبک اروپایی را در ایران پایه گذاری کردند مقصودشان این نبود که ملّت ایران با این درسها که می‌خواند و با این شیوه‌ی آموزش به یک ملت مستقل و بی‌نیاز از دیگران و ثروتمند مبدل بشود بلکه به عکس، مقصودشان این بود که یا ملت ایران در بی‌سوادی و بی‌دانشی بماند و یا اگر هم چیزی یاد میگیرد آن یاد گرفتن در خدمت هدفهای توسعه طلبانه‌ی قدرت‌های بزرگ باشد. آن علمی را به ما یاد ندادند که با آن بتوانیم یک تکنولوژی پیشرفته خودکفایی برای خودمان درست کنیم. آن علمی را به ما یاد ندادند که با آن بتوانیم منابع عظیم زیرزمینی مان را استخراج کنیم و به اختیار خودمان وطبق صلاحدید دلسوزان این ملت آن را برای کشور خرج کنیم. آن علمی را به ما یاد ندادند که ما روشهای نوین اقتصادی را بتوانیم درست فرا بگیریم و آنچه را کخ مناسب با وضع جغرافیایی و فرهنگی ملت ما است انتخاب کنیم و در داخل جامعه‌ی خودمان آن را به کار ببندیم؛ اینها را به ما یاد ندادند، اینها را برای ما سوغات نیاوردند. آیت الله خامنه‌ای، بیانات در خطبه های نماز جمعه تهران، ٢٧/اردیبهشت/١٣۶۴