بریدههای کتاب دلبستگی کتابی علی عقیلی نسب 1404/3/3 دلبستگی کتابی احمد اخوت 3.8 4 صفحۀ 158 تئودور سی. بلگِن میگوید: بدون اینکه قصد تحقیر یا توهین به دیگر شکلهای مجموعهداری را داشته باشم، اعتراف میکنم میل شدید انسان به جمعآوری اشیاء در زمینهی کتاب به بالاترین حد و درجهاش میرسد. 0 16 علی عقیلی نسب 1404/3/5 دلبستگی کتابی احمد اخوت 3.8 4 صفحۀ 360 پیشرفت نویسنده تا حدود زیادی به کتابهای خوبی وابسته است که خوانده. اما خواندن خوب نه در این خلاصه میشود که نویسنده چشم و ذهنش را متوجه متن کند بلکه باید خود را در روح کتاب غرق کند. به همین دلیل ما در تمام عمرمان ممکن است عاشق تعداد کمی از کتابها شویم. 0 12 علی عقیلی نسب 1404/3/4 دلبستگی کتابی احمد اخوت 3.8 4 صفحۀ 179 معما این است: آیا نویسنده بهتر است بمیرد پیش از آنکه فراموش بشود، یا بهتر است فراموش بشود قبل از آنکه بمیرد؟ 0 22 علی عقیلی نسب 1404/2/30 دلبستگی کتابی احمد اخوت 3.8 4 صفحۀ 149 _آیا یک کتاب درخشان ممکن است بد نوشته شده باشد؟ چه عواملی امکان دارد بر نثر بد غلبه کند و آن را بپوشاند؟ از نظر من ، زبان همه چیز است. من اگر اثری زبانش شلووِل و بد باشد دیگر چندان در قید شخصیتها و داستانش نیستم و اینها زیاد برایم اهمیت ندارند. زبان چیزی فراتر از رساننده اطلاعات است. زبان به خواننده اثر واژههایی را میدهد که به آنها نیاز دارد تا وضعیت درونی خود را اداره کند. این موضوع مهمی است و اتفاقاََ به همین دلیل است که شعر میخوانم. از کتابهایی که بد نوشته شدهاند اغلب اقتباسهای سینمایی خوبی شده است. چرا؟ چون در فیلم شخصیتها و ماجرا دو عامل مهمند و بیشتر این دو به حساب میآیند. کتابهایی که صدایی مشخص و با واژهها رفتار متفاوتی دارند مدت زمان بیشتری را برای خواندنشان باید صرف کرد و از خواننده تلاش مضاعفی را میطلبند. 1 11 علی عقیلی نسب 1404/3/1 دلبستگی کتابی احمد اخوت 3.8 4 صفحۀ 205 سندرم استاندل دقیقا عبارت است از دگرگونی (حملهی) روانی_جسمی که برخی افراد در مواجهه با یک اثر هنری در خود احساس میکنند. سندرمی که علایمش عبارتند از: تپش قلب، سرگیجه، اختلال ذهنی و در حالتهای شدید توهّم. سندرم استاندل در بعضی موارد ممکن است در اثر روبهرویی با یک منظره بسیار زیبای طبیعی (و یا از مشاهدهی زیبارویی!) و یا از شنیدن موسیقی پدید آید. 1 16 علی عقیلی نسب 1404/2/31 دلبستگی کتابی احمد اخوت 3.8 4 صفحۀ 187 دن کیشوت یکی از تاثیرگذارترین کتابها برایم بود و خواندنش غم زیادی برایم به همراه داشت. 1 8 علی عقیلی نسب 1404/3/5 دلبستگی کتابی احمد اخوت 3.8 4 صفحۀ 172 رالف والدو امرسون (۱۸۰۳_۱۸۸۲) [...] از جملهی افرادی بود که دفتر یادداشتهای روزانه داشت و بیشتر روزها مطالبی در این دفتر مینوشت و حتما تاریخ را ثبت میکرد (برخلاف دفتر یادداشتهای پراکنده که معمولاََ فاقد تاریخ است). امرسون در روز سیزدهم ژوئیه ۱۸۳۶ مینویسد: هر کس باید کتاب مقدس خود را تدوین کند و در این کتاب واژههای موردعلاقهاش و جملههای دلیاش را بنویسد. دارید کتابی را میخوانید به دلایلی جملههایی نظرتان را جلب میکنند. اینها را فوراََ، قبل از آنکه یادتان برود، در دفترتان بنویسید. اینها منادیانی هستند که مانند غرش شیپورهای موسی، یوحنا، سنکا و شکسپیر ما را صدا میزنند و به خود میخوانند. 2 14 علی عقیلی نسب 1404/3/3 دلبستگی کتابی احمد اخوت 3.8 4 صفحۀ 153 _ چه کتابی در کتابخانه شما ممکن است باعث تعجب کسی شود؟ من فرهنگ ۲۴ جلدی آکسفورد را با ضمائمش در کتابخانهام دارم. دوستان جوانم از دیدنش بسیار تعجب میکنند و میپرسند چرا معانی لغت را در اینترنت جستجو نمیکنی؟ در این فرهنگ عظیم نکات بسیاری را درمورد یک لغت پیدا میکنم و موضوع فقط به تعریف و اشتقاق واژه محدود نمیشود. از نظر من فرهنگ لغتِ مناسب و صحیح کتابی است جادویی (spell) که املای (spell) صحیح کلمات را به ما میدهد. 4 3