بریدهای از کتاب اعتراف اثر لی یف نیکالایویچ تولستوی
در آن زمان، در روسیه، جنگ رخداد. روسها بهنام عشق مسیحی به کشتن برادران خود پرداختند. نمیشد به این موضوع فکر نکرد. نمیشد چشم بر آن بست که قتل، شری است در تضاد با نخستین بنیادهای هر مذهبی. ولی بهجای آن، در کلیساها برای نجات جنگجویان دعا میکردند و آموزگاران ایمان، این قتل را عملی برآمده از ایمان میدانستند. و فقط هم قتل در میدان جنگ نبود، بلکه بسیاری هم در زمان آشوبهای پس از جنگ کشته میشدند، و من اهل کلیسا را میدیدم، آموزگاران آن، راهبان و ریاضتطلبان را، که قتل نوجوانان گمراه و بیدفاع را تأیید میکردند.