بریده‌ای از کتاب آغازی بر یک پایان اثر سید مرتضی آوینی

آغازی بر یک پایان
بریدۀ کتاب

...لازمه‌ی پذیرش آنچه گفتم پیش از هر چیز خروج و عصیان در برابر انفعالی است که با فرهنگ غرب همه‌ی جان‌ها را تسخیر کرده است. باید سر از اطاعت غرب پیچید، یعنی نخست باید بند ناف عادات و تعلقات را که در زهدان نفس اماره می‌بالد و فربه می‌شود، برید و از اتمسفر اکنون‌زدگی و مشهوراتِ روز و اعتبارات خرافی جدید بیرون آمد و در فضای ولایت حق دم زد، یعنی آنجا که جان، بسته‌ی هیچ بندی نیست... و البته این جا نیز پایان سلوک نخواهد بود. کسی که با فرهنگ مشهورات می‌اندیشد هرگز نمی‌تواند جان خود را از این تسخیر رها کند، چرا که مشهورات نسخوار همان نواله‌ای است که امپریالیسم رسانه‌ای در جان مردمان سراسر جهان می‌ریزد. فرهنگ مشهورات، فرهنگ غرب است و مؤید همان نظام بین‌المللی آمریکامدار و بنابراین تفکری که می‌تواند نجات‌بخش بشر باشد تفکری است لزوما «خلاف‌آمدِ عادت و مشهورات».