بریده‌ای از کتاب پاریس از دور نمایان شد: پاریس به روایت مسافران دوره قاجار اثر محمدمهدی حیدری

پاریس از دور نمایان شد: پاریس به روایت مسافران دوره قاجار
بریدۀ کتاب

مردم اوقات خود را بعد از کسب،صرف تماشای مضحکه ها و لهو و لعب ها می‌نمایند و ابدا در تمام پاریس دین و مذهب و دیانت و معنویت و روحانیت و حقیقت و انسانیت و ناموس و عِرض و مردی و مردانیت و غیرت به هیچ وجه من الوجوه یافت نمی‌شود.دنیای محض،جهل محض،ظاهر محض،مجاز محض،ظلمت محض، گمراهی محض رواج دارد.خداوند شخص را از توقف در جاها حفظ فرماید و اهل اسلام را به این ولایت نیاورد و مسلمی را در اینجاها نمی‌راند_معنی الدنیا سجن المومن و جنة الکافر خانه نمره دوازدهم،به نقل از سفرنامه حاجی پیرزاده به پاریس