بریدهای از کتاب زوربای یونانی اثر نیکوس کازانتزاکیس
1402/9/27
راهب ها ، یک با دو یا شش ماه چهار زانو روی زمین می نشینند و فکرشان را روی یک چیز متمرکز می کنند . فقط یک موضوع، نه دو موضوع . می فهمی؟ آنها مثل ما به کتاب یا ذغال یا چیزهای دیگر فکر نمی کنند . بلکه تمام فکر و حواس خودشان را متوجه یک موضوع و فقط همان یک موضوع می کنند و اینگونه میتوانند معجزه کنند . مثلاً هیچ وقت ذره بینی را جلوی نور خورشید گرفته ای ؟ ذره بین تمام اشعه هایی که از خورشید می گیرد را در یک نقطه متمرکز می کند و در همان نقطه آتش روشن می شود. میدانی چرا؟ چون انرژی خورشید به هر طرف پراکنده نشده ، فقط در همان نقطه جمع شده است. در مورد فکر و ذهن آدم هم همین طور است انسان هم اگر حواس خود را به یک موضوع واحد بدهد ، فقط یک موضوع واحد ، می تواند معجزه کند حالا فهمیدی زوربا؟