بریده‌ای از کتاب بادها اثر ماریو بارگاس یوسا

hotarou

hotarou

1404/3/3

بریدۀ کتاب

یکی به من گفته بود در ایام جنگ داخلی اسپانیا در همین مکان پادگان مونتانیا مستقر بود. وقتی فرانکو کودتا کرد نظامیان این پایگاه نظامی نیز به مقابله برخاستند اما مردم مادرید دسته جمعی آمدند دربهای این پادگان نظامی را باز کردند و حمام خونی برای سربازان به راه افتاد. چه روزگاری بود! الآن خبری از تغییر در اسپانیا نیست و جنگ داخلی دیگر به راه نخواهد افتاد. خدا را شکر دورۀ فرانکوی فعلی مختصات دیگری دارد در غیبت فرماندهان نظامی و احزاب افراطی، بی نیاز به جوخه اعدام و شکنجه، همه چیز خیلی علمی به یاری فیزیک و ریاضیات انجام می شود، به ویژه سیطره تمام و کمال نمایشگرها و تصاویر بر قدرت استدلال و آگاهی.