بریدهای از کتاب کار، کار انگلیسی هاست!: درک بی اعتمادی ایران نسبت به انگلیس اثر جک استراو
1403/5/14
والا ما دیگه فکر نمیکنیم بریتانیا ابرقدرته، منتها اهل فراموش کردن این همه رنج و دردی که به ما و بقیه مردم دنیا تحمیل کرد هم نیستیم...
1403/5/14
این باور که پشت هر قضیه انگلیسیها هستن اصولا خیلی قدیمیه و برمیگرده به اون زمانی که انگلیس واقعا ابرقدرت بود! الان اگه دقت کنی اگرم کسی بخواد پای یه دولت خارجی رو بکشه وسط اون دولت آمریکاست نه انگلیس. البته انگلیس هم هنوز مثل یه روباه پیر داره اون وسط به دودوزهبازیهاش ادامه میده 😄 منتها مشخصه که اصلا به قدرت و دایره تأثیرگذاری گذشته نیست. در مورد اون بحث فراموش نکردن هم... من اسم این موضوع رو «کینه»ای بودن نمیذارم. ببین ما با کشورهای دیگهای از همین اطرافمون هم تعاملات خشونتآمیزی داشتیم. چرا با اونها مشکلی نداریم؟ مسئله اینجاست که انگلیس و آمریکا هنوز که هنوزه اون خوی استعمارگری و سلطهطلبی خودشون رو حفظ کردن، اصلا انگار نه انگار. با این اوصاف چرا باید فراموش کنیم؟ این دیگه اسمش بخشنده بودن نیست اسمش حماقته. یعنی یه کشوری هنوز که هنوزه داره گند میزنه تو زندگی کلی ملت و کشور دیگه و ما باید بگیم خب بسه دیگه اینقدر کینهای نباش؟ @roshana.
1403/5/14
آره درست میگید، قدیمتر خیلی شدیدتر بود؛ ولی به نظرم هنوز هم این تفکرات هست که نیروهایی پشت پرده هستن، هرچند الان به اون رایجی نیست. با یه سری قسمتهای حرفت موافقم. ولی منظور سیاست خارجی ایران نیست، فرهنگ و باورهای مردمه. مردم ایران هنوز نسبت به روسیه بدبینن، بعضیا هنوز از عراق خوششون نمیاد و از این دست مطالب. @szm_books
روشنا