بریدهای از کتاب تسلی بخشی های فلسفه اثر آلن دوباتن
1404/5/9
حاکم سوریه در یک لحظه هلهله سربازانش را به صورت میل به تضعیف اقتدار خود و زیر سؤال بردن حکمش تفسیر کرد کوروش در یک لحظه قتل غیرعمد اسبش به دست رودخانه را به صورت قتل عمد تفسیر کرد . سنکا برای این اشتباهات ، داوری تبیینی در اختیار داشت ؛ این امر به عجز و فرومایگی روح » ( ۴۴ ) مردانی مثل کوروش و پیسو مربوط میشد . آنها منتظر توهین دیگران بودند و پشت این آمادگی این ترس نهفته بود می بریم که هدف مناسبی برای آسیب دیدن هستیم چندان دشوار نیست که به این عقیده برسیم که کسی که شاید سزاوار تمسخر هستند . وقتی ظن یا چیزی میخواهد به ما آسیب بزند . « فلانی امروز به من اجازه ملاقات نداد ولی به بقیه اجازه ملاقات داد » ؛ « او » با تکبر و سردی با من برخورد کرد یا صریحاً به حرفم خندید