بریدهای از کتاب تاریخ کتابخوانی اثر آلبرتو منگوئل
1403/1/25
مکان محبوب کتابخوانی آقای مانگوئل از آنجا که در تمام دوران کودکی، پس از بازگشت به آرژانتین در سال ۱۹۵۵، دور از بقیهٔ اعضای خانواده، در بخش جدایی از منزل خانوادگی، به همراه پرستارم زندگی میکردم، خواندن به من بهانهای برای تنها بودن، یا شاید معنایی به تنها ماندن تحمیل شده بر من میداد. در آن ایام، مکان محبوبم برای کتاب خواندن، کف اتاقم بود، آن هم در حالی که روی شکم دراز کشیده و پاهایم را در پایههای صندلی قلاب کرده بودم. بعدها تختخوابم در شب در آن فاصلهٔ زمانی مهآلود میان خواب و بیداری، به امنترین و خلوتترین مکان کتابخوانی، بدل شد.