بریده‌ای از کتاب خاطرات صددرصد واقعی یک سرخپوست پاره وقت اثر شرمن الکسی

مهدیار

مهدیار

1402/11/29

بریدۀ کتاب

تمام دوستان سفیدپوستم می‌توانند مرگ‌هایی را که دیده‌اند با انگشتان یک دست بشمرند. حالا من برای شمردن به چی احتیاج دارم؟ به انگشت‌های دستم، انگشت‌های پایم، بازوهایم، پاهایم، چشم‌هایم، گوش‌هایم، دماغم، کفل‌هایم، نوک سینه‌هایم و تازه باز به آخر مرگ‌هایم نمی‌رسم. آن وقت می‌دانید بدترین قسمت قضیه کجاست؟ ناراحت‌کننده‌ترین قسمتش را می‌گویم. نزدیک به ۹۰ درصد مرگ‌ها بر اثر الکل بوده! گوردی کتابی به من داد نوشته‌ی یک نویسنده‌ی روس به نام تولستوی. تولستوی می‌گوید:«همه‌ی خانواده‌های خوشبخت شبیه هم اند. اما هر خانواده‌ی بدبخت، بدبختی خودش را دارد.» خب، من دوست ندارم با یک نابغه‌ی روس وارد جر و بحث بشوم، چیزی که هست تولستوی سرخ‌پوست‌ها را نمی‌شناخته. یکی هم اینکه تولستوی نمی‌دانست عامل بدبختی تمام خانواده‌های سرخ‌پوست دقیقا یک چیز است: عرق خوری لعنتی!