بریدهای از کتاب بادبادک باز اثر خالد حسینی
آوایگمشدهدرورقهایفراموشی؛
1404/3/29
فقط یک گناه وجود دارد، فقط یکی. آن هم دزدی است. همهی گناهان دیگر از این گناه سرچشمه میگیرند. اگر کسی را بکشی، تو زندگی او را دزدیدهای. حق همسر او را از داشتن شوهر میدزدی. پدر فرزندانش را میدزدی. وقتی دروغ میگویی، حق کسی به دانستن حقیقت را میدزدی. تقلب کنی، حق بازی عادلانه را میدزدی.
ریشه همه پلیدی ها دروغه؛ وقتی شما غرور هم داری، داری به خودت و دیگران دروغ میگی؛ که نیازی بهشون نداری و نیازی به رشد و اصلاح نداری. این دروغه وقتی هم چیزی رو میدزدی، در حقیقت داری دروغ میگی؛ چون مالی رو برای خودت و حق خودت قلمداد کردی که در حقیقت مال تو نیست و این تظاهر یعنی دروغ. در روایتی از امام حسن عسکری (ع) آمده است: «تمام پلیدیها در خانهای قرار داده شده و کلید آن دروغ است.» در روایتی دیگر از پیامبر (ص) نقل شده است که شخصی از ایشان پرسید: «من نماز میخوانم، عمل منافی عفت انجام میدهم و دروغ هم میگویم، کدام را ترک کنم؟» ایشان فرمودند: «دروغ را ترک کن.» این احادیث نشان میدهند که دروغ، علاوه بر اینکه خود گناهی بزرگ است، زمینهساز گناهان دیگر نیز میشود. وقتی انسان مرتکب گناهی میشود، برای پنهان کردن آن و جلوگیری از رسوایی، ممکن است به دروغ متوسل شود. دروغ گفتن، انسان را از قید و بند حقیقت و صداقت رها میکند و او را برای انجام سایر گناهان راحتتر میکند. دروغ گفتن، فرد را در یک چرخه معیوب از گناهان قرار میدهد و او را به تدریج در باتلاق پلیدیها فرو میبرد.
آوایگمشدهدرورقهایفراموشی؛