بریدهای از کتاب از کتاب رهایی نداریم اثر ژان کلود کریر
1403/12/21
🔴 اومبرتو اکو: برای مثال میتوانم از damnatio memoriae که رمیها ابداع کرده بودند، یاد کنم. damnatio memoriae که به تصویب سنا رسیده بود، یعنی محکوم کردن کسی به افتادن در ورطه سکوت و فراموشی، پس از مرگ. می بایست نامش را از دفترهای ثبت عمومی حذف کرد، یا مجسمههایی را که نمودار او بودند، از میان برد یا روز تولدش را نحس اعلام کرد. وانگهی در دوران استالین هم وقتی که مدیر قبلی را که تبعید شده یا به قتل رسیده بود از عکسها حذف میکردند، در واقع دست به چنین کاری میزدند. تروتسکی هم به همین وضع دچار شد. اما به نظر میرسد که امروز محو کردن کسی از یک تصویر دشوار باشد چون بلافاصله عکس قدیمی در اینترنت آزادانه منتشر میشود و آن که محو شده است مدتی طولانی در چنین وضعی نخواهد ماند.