بریده‌ای از کتاب باغ های معلق؛ تجربه چهارسال محاصره به روایت هفت زن سوری اثر سمیه عالمی

بریدۀ کتاب

محاصره ظالمانه بود؛ امّا زن «نُبُل» از آن قدرتمندتر شده بود. حتّی اگر اخبار به‌جای غرق شدن مهاجران سوری در دریا یا مردن در اردوگاه‌ها، ما زنان محصره‌شده و شوق و علاقه‌مان به یاد گرفتن را به مردم دنیا نشان می‌داد هم هیچ‌کس قدرت ما را باور نمی‌کرد. بحرانی که آن‌ها با تمام قدرتشان ایجاد کرده بودند، نتوانسته بود عزم و ارادۀ زنان شهر را خدشه‌دار کند و این عجیب‌تر از زنده ماندن ما بین آن‌همه کمبود و موشک و خمپاره بود. ما ضعیف بودیم چون اسلحه نداشتیم، غذا نداشتیم، در محاصره بودیم و نمی‌خواستیم مثل دشمنمان مفسده کنیم، امّا شکست نخوردیم.