بریده‌ای از کتاب نیمه دیگرم : از ما شدن تا تاشدن اثر محسن عباسی ولدی

Maede Ajerlo

Maede Ajerlo

بریدۀ کتاب

برخی نه معتقدند که جهیزیه عزت و شخصیت می‌آورد و نه برای چشم و هم‌چشمی جهیزیه‌های آنچنانی تهیه می‌کنند؛ بلکه از آن‌جا که توان مالی بالایی دارند و خرید چنین جهیزیه‌هایی برایشان آسان است، در جهیزیه سنگ تمام می‌گذارند. این دسته نباید فراموش کنند که دارا بودن، دلیل بر انجام هرکاری نیست. برخی از کارهای ما فرهنگ خاصی تولید می‌کند. وقتی در یک فامیل چند نفر به جهت توان مالی خوب، جهیزیه سنگین تهیه کردند، باعث می‌شود حد متوسط جهیزیه را بالا ببرند. این افراد شاید چنین قصدی ندارند؛ اما فرهنگ، از مقوله‌هایی است که با رفتار مردم تولید می‌شود و ربطی هم به قصد کسی که این کار را انجام می‌دهد ندارد.