بریده‌ای از کتاب آتش، بدون دود: گالان و سولماز، درخت مقدس، اتحاد بزرگ (کتابهای اول، دوم و سوم) اثر نادر ابراهیمی

ثمن

ثمن

بریدۀ کتاب

دشمنی که هم رذل و فاسد و منحرف باشد و هم معتقد به یک مجموعه اصول اخلاقی ثابت، وجود ندارد یاماق. این را بفهم، و غم این را نداشته باش که دشمنان ما از اصول ما استفاده‌ی ناصحیح کنند و ما را به روز سیاه بنشانند، آن‌ها، اگر دم از اصول اخلاقی ثابت و استوار می‌زنند هم فقط به خاطر آن است که ما را گرفتار و پایبند آن اصول کنند تا خود بتوانند براحتی و بی‌دغدغه، ستم کنند و سنگر بگیرند. خود آن‌ها هرگز به اخلاقی که از آن سخن می‌گویند، معتقد نبوده‌اند و نیستند، که اگر بودند، دیگر ستمگر و فاسد نبودند.