بریدهای از کتاب پاسخ به شبهات کلامی: خداشناسی اثر محمدحسن قدردان قراملکی
1404/2/30
نکته آخری که در نقد طرفداران امکان صدفه، به عنوان دلیل نقضی، تذکر میدهیم آن است که ما همه حرفها، استدلالها و پاسخهای آنان را معنادار و جدی تلقی نمیکنیم چون مطابق ادعای خودشان محتمل است که این استدلالها و پاسخها که از حروف تشکیل شده، ناظم هوشمندی در پشت سر آن نباشد بلکه یک نویسنده یا متکلمی به صورت درهم و پراکنده آن را ادا کرده است چرا که احتمال تشکیل حروف آن به یک اندازه است. اگر طرفدار صدفه آن را انکار کند روشن میشود که وی نیز صدفه را برنمی تابد و آن را در ظاهر انکار میکند اما اگر مدعی باشد که حرفهایش از روی شعور نبوده است ما او را فاقد صلاحیت برای مباحث علمی و استدلالی تلقی نموده و استدلال با وی به نقطه پایان میرسد.