بریدۀ کتاب

روشنا

دوره آثار افلاطون
بریدۀ کتاب

و بدان که خریدن دانش‌ها به مراتب خطرناک‌تر از خریدن خوردنی‌ها و آشامیدنی‌هاست. چه هرگاه خوردنی یا آشامیدنی بخری، می‌توانی آن را در ظرفی بریزی و به خانه ببری و پیش از آن‌که وارد تن خود کنی به پزشکی بنمائی و بپرسی که به‌کار بردن آن سود در بردارد یا زیان، و اگر زیان ندارد چه مقدار باید به‌کار برد. ولی دانش را نمی‌توان در ظرفی جدا ریخت بلکه همین‌که بهای آن را پرداختی باید آن را بیاموزی و در روح خود جای دهی. از این رو بی‌درنگ سود و زیان آن عاید تو می‌گردد. پس بهتر آن است که در این‌باره با سالخوردگان شور کنیم زیرا ما خود هنوز جوانیم و روا نیست در مسئله‌ای چنین غامض بی راهنمایی دیگران تصمیم بگیریم. نظر شما چیه؟ من با حرف سقراط درباره دقت در دانشی که یاد می‌گیریم موافقم، اما راه حلش رو مشورت با سالخوردگان که در این‌جا منظور دانایانه رو مطمئن نیستم درست باشه. چون ممکنه گاهی اونا هم اشتباه کنن و دانشی رو مضر بدونن در حالی‌که سالیان بعد ارزشش مشخص بشه. 🤔

ایمان

1402/4/29

دقیقا.. امروزه سالخوردگان معنی «مشاوری که در همان زمینه تخصص داشته باشه» رو میده

روشنا

👌🏻