بریدهای از کتاب نان و شراب اثر اینیاتسیو سیلونه
در هیچ عصر و زمانه ای مانند دوران ما کلمات را از هدف ساده و طبیعی خویش که مرتبط ساختن انسانها به یکدیگر است منحرف ننموده اند. حرف زدن و فریب دادن و اغلب نیز خود فریفتن امروزه تقریباً مترادفند به حدی که من اگر بخواهم با شما صحبت کنم بخواهم حرفی صمیمانه و برادرانه بزنم بی آنکه منظوری جز فهمیدن حرف شما و تفهیم حرف خود به شما داشته باشم و بخواهم برای ادای مقصود خویش به دنبال کلمات بگردم از بس کلمات غلط و دو پهلو و کهنه و خراب شده اند که من در حقیقت سرگردان میمانم اینجا است که شاید سکوت اولی باشد و خود را به سکوت سپردن اصلح.