بریدهای از کتاب ما ایوب نبودیم اثر فاطمه ستوده
1404/3/19
مردم دوست دارند کسانی را پیدا کنند که بشود نقشهای مقدس را به آنها داد. دوست دارند کسی دیگر را بگذارند در طاقچه الگو و تمثال و بعد به قلعههای دور دست نیافتنی تبعیدش کنند. خیالشان راحت میشود که یکی دیگر نقش رنجهای متعالی و مقدس را به عهده گرفته و حالا خودشان میتوانند بیواهمه این پایین بمانند و آدمی معمولی با ضعفها و لغزشهای معمولی باشند. سر نقش مراقب همین بلا را میآورند... مراقب میماند و عذاب وجدان دائمی چون بقیه خواستهاند او کامل باشند؛ چون تصویری آرمانی از او ساختهاند که سهل انگاری و خطا در آن جایی ندارد. مراقب حتی مجاز نیست از جایگاه سلطان غم نزول کند.