بریده‌ای از کتاب بالزاک روایت: رمان نویسان 1 اثر شهریار زرشناس

بریدۀ کتاب

من فکر می‌کنم رمان نوشتن از مقاله نوشتن سخت تر است، چون رمان نوشتن وجهی هنری دارد و بارقه‌هایی از هنر در آن است، ساده نیست ولی مقاله را با مقداری پژوهش و دانش قبلی و اندکی خلاقیت، می‌توان نوشت. رمان دارای وجوه هنری و آفرینش است و یک وجه پوئسیس قوی در آن به چشم می‌خورد که ساده نیست؛ نوعی فن آوری و ابداع در آن است، نوعی ظاهر کردن امر مستور، کاری که در عرصه و از سنخ هنر است؛... [ پوئسیس: این واژه، ریشه در زبان یونانی دارد. به‌معنای «آفریدن» یا «ساختن» یک چیز جدید است. در فلسفه، به‌ویژه نزد هایدگر، به معنای «پدید آوردن حقیقت» یا «گشودن چیزها در روشنایی وجود» به‌کار می‌رود. کاربرد آن در هنر، شعر، و آفرینش خلاقانه برجسته است.]