بریده‌ای از کتاب مردی در تبعید ابدی: بر اساس داستان زندگی ملاصدرای شیرازی صدرالمتالهین اثر نادر ابراهیمی

بریدۀ کتاب

ملا عبد الرزاق میگوید: حضرت صدرالمتألهین در باب کرامت به ایشان راست نگفتید. مزاح کردیم، مرد! دروغ نگفتیم؛ زیرا که در هر دروغ، بی شک، نفعی حرام هست برای صاحب دروغ اگر سخنی بگویی که خلاف باشد اما هیچ نفع حرامی از آن عاید تو و مردم مؤمن نشود، آنچه گفته ای یا باور توست که باوری ست نادرست و گناهی در آن نیست مگر آنکه نکوشی که درست را بدانی و خطا را جبران کنی، و یا خلافی ست از سر طبیعت خلاف خواه تو و تربیت خلاف گرای تو، که در این حال، تو بیماری، و طبیب جسم و روح بایدت