بریده‌ای از کتاب آخرین روز یک محکوم به همراه کلود بی نوا اثر ویکتور هوگو

میم

میم

1404/5/28

بریدۀ کتاب

مسئله ذهن و سر مردم است،سری که پر است از بذرهای مفید،کاری کنید که این مغزها به بلوغ برسند،این بذرها جوانه بزنند،جوانه های فضیلت و اعتدال،بگذارید شکوفه کنند و به بار بنشینند. ما باور داریم که یک راهزن قاتل را می‌توان با تعلیم و هدایت صحیح به یکی از ارزشمندترین خدمتگزاران این سرزمین مبدل کرد. مسئله همین سرها هستند،سرهای مردم این سرزمین را مانند زمین زراعت شخم بزنید،آنها را آماده بذرافشانی کنید،آبیاریشان کنید،بر آنها نور بتابانید،محصول این زراعت اخلاق خواهد بود. اخلاق را به کار گیرید آنوقت خواهید دید که دیگر نیازی نیست این سرها را از بدن جدا کنید.