بریده‌ای از کتاب علیه تربیت فرزند: برای فرزندمان باغبان باشیم یا نجار اثر آلیسون گوپنیک

ساسان ساری

ساسان ساری

بریدۀ کتاب

عشق مقصد یا ملاک و معیار و نقشه‌ی از پیش تعیین شده ندارد. اما یک هدف دارد: هدف تغییر دادن کسانی که به آن‌ها عشق می‌ورزیم نیست، بلکه بخشیدن آن چیزی‌ست که برای شکوفایی به آن نیاز دارند. هدف عشق شکل دادن به سرنوشت معشوق نیست، بلکه کمک کردن به او در این جهت است که خودش به سرنوشتش شکل دهد. هدف نشان دادن راه به او نیست، بلکه کمک کردن به اوست تا راه خودش را بیابد، حتی اگر مسیری که در پیش می‌گیرد آن راهی نباشد که خود ما برمی‌گزیدیم یا حتی راهی نباشد که ما برایش انتخاب می‌کردیم.