بریدۀ کتاب
1403/6/4
ملکم[خان ناظم الدوله] آشکارا وزرا را دعوت می کند که ((دقیقاً مثل اروپا عمل کنند، همان طور که یک معلم درس می دهد.)) ملکم در همین رساله [دفتر تنظیمات یا کتابچه غیبی] چنین می نویسد: ((راه ترقی و اصول نظم را فرنگی ها در این دو،سه هزار سال، مثل اصول تلغراف[تلگراف] پیدا کرده اند و بر روی قوانین معین ترتیب داده اند همان طوری که تلغراف را می توان از فرنگ آورد و بدون زحمت در تهران نصب کرد، همان طور نیز می توان اصول نظم ایشان را اخذ کرد و بدون معطلی در ایران برقرار ساخت ولیکن، چنان که مکرر عرض کردم و باز هم تکرار خواهم کرد، هرگاه بخواهید اصول نظم را شما خود اختراع نمایید، مثل این خواهد بود که بخواهید علم تلغراف را از پیش خود پیدا نمایید.))