بریده‌ای از کتاب ایرانیان دوران باستان تا دوره ی معاصر اثر محمدعلی کاتوزیان

روشنا

روشنا

1402/11/21

بریدۀ کتاب

گمان می‌کنم بعضی از شما خواهند گفت ملت متمدن آن است که راه‌آهن و کارخانه و لشکر و سپاه و تانک و هواپیما و از این قبیل چیزها دارد و ملت وحشی ملتی است که این چیزها را ندارد. یا خواهند گفت ملت متمدن آن است که شهرهایش چنین و چنان باشد. خیابان‌هایش وسیع و آسفالته و خانه‌هایش چند اشکوبه باشد. و قس علی هذا. البته ملل متمدن این چیزها را دارند. اما من به شما می‌گویم که این چیزها فرع تمدن‌اند، اصل نیستند. اصل تمدن این است که ملت تربیت داشته باشد و بهترین علامت تربیت این است که قانون را رعایت کند. محمدعلی فروغی

حسین

حسین