بریده‌ای از کتاب بادها اثر ماریو بارگاس یوسا

hotarou

hotarou

1404/3/3

بریدۀ کتاب

به نقطه ای رسیده بودیم که من و اوسوریو با یکدیگر هم عقیده بودیم اظهار نظر آزادانه بود یا عملی ماشین وار؟ جورج اورول با این مشکل مواجه نشده بود زیرا او در دوران استالین مخوف می نوشت و قاطعانه در کتابهای درخشانش همچون مزرعه حیوانات و ۱۹۸۴ مبارزه میکرد و مینوشت و تا پایان مردی چپ گرا بود، مدافع چپ دموکراتیک اگر چنین چیزی وجود داشته باشد. طرف دار سوسیالیسمی بود که وجود خارجی نداشت و زیر بیرق سوسیالیسم دموکراتیک سنگ سرمایه داری دموکراتیک را به سینه می زد، زیرا نیک می دانست آزادی در غیاب شرکت های آزاد و خصوصی معنی و مفهومی نخواهد داشت و اگر حکومت تولید کالا و کار را در اختیار بگیرد، دیر یا زود به دام کمونیسم همیشگی و در پی آن توتالیتاریسم و فقر خواهد افتاد. به همین دلیل، اتحاد جماهیر شوروی ناپدید و جمهوری خلق چین به دیکتاتوری سرمایه‌داری شرکا تبدیل شد، زیرا در چین شرکت‌های خصوصی تاجران میلیونری وجود دارند که تمام دروغ‌های رژیم را می‌بلعند، اما این رژیم کاریکاتوری از سرمایه‌داری است و دیر یا زود فقدان آزادی خفه‌اش خواهد کرد.