بریدهای از کتاب نان و شراب اثر اینیاتسیو سیلونه
1403/9/25
اولیوا جواب میدهد: من در طی محرومیتهای خود بسیار خواندم و مطالعه کردم تا لااقل در یک جا نوید نجاتی بیابم اما نیافتم. واقعیات مرا در برابر مسئلهای قرار دادهاند که مدتهاست رنجم میدهد و آن اینکه چرا تمام انقلابها بدون استثنا به صورت نهضتهای آزادیبخش شروع شده ولی به استبداد انجامیدهاند؟ چرا هیچ انقلابی از این سرنوشت محتوم رهایی نداشته است؟ در نیمکره راست مغزم سپینا و در نیمکره چپم اولیوا با هم بحث میکنند.. (مشخصه حق با کدوم نیمکره است!) نهایتاً رابط سفید بین دو نیمکره قطع میشه.
1403/9/29
شاید جواب سوال اش این باشه که از اول هدف اصلی آزادی و رهایی نبود ،بلکه نقابی بوده تمامیت خواه و دست آویزی برای اجماع و اتحاد مخالفین مختلف و عامه مردم، اما در واقعیت تلاشی برای دست آوردن قدرت برای اعمال هر ایدیولوژی به جامعه و بعد هم عطش حفظ و گسترش تثبیت این قدرت که منجر به استبداد میشد ، انقلاب ها با هر تفکر ایدولوژیک با سلاح شروع و با سلاح تموم می شد و مبارزه اصل و همه چیز در مبارزه خلاصه و هدف وسیله رو توجیه میکرده،در حالی که انقلاب واقعی زمانی اتفاق می افته در معنای حقیقی که الگوی های فکری مردم و خواسته هاشون و هنجارهاشون تغییر پیدا کنه که جهشی به سمت جلو باشه ، نه اینکه عده ای اندک خواهان تغییر چیزی باشن که شاید خیلی درست و منطقی باشه اما اکثریت درکی و تصوری کاملی و شفافی از اون ندارن ،در نتیجه اقلیت مجبور به اعمال فشاری میشه برای به تحرک واداشتن اون توده نا آگاه که درنهایت بر اثر فشار هدف اصلی گم میشه و یا از مسیر اصلی خارج و به بیراهه میره
زهرا نقوی
1403/9/26