بریده‌ای از کتاب اتاق شماره 6 اثر آنتون چخوف

Kimia

Kimia

دیروز

بریدۀ کتاب

در این دنیا همه‌چیز پیش‌پاافتاده و بی‌اهمیت است، غیر از جرقه‌های والا و معنوی عقل بشر. عقل فاصلهٔ عظیمی بین حیوان و انسان ایجاد می‌کند، نشانه‌ای است از منشأ الهی دومی، و تا اندازه‌ای جای فناناپذیریِ نداشتهٔ انسان را می‌گیرد. به این ترتیب، عقل تنها منبع موجود برای لذت بردن است. ولی چشم و گوش ما در این دوروبر نشانه‌ای از عقل نمی‌بیند و نمی‌شنود، یعنی ما از لذت محرومیم. البته کتاب داریم، ولی این اصلاً جای مصاحبت و گفت‌وگوی رودررو را نمی‌گیرد. اگر اجازه بفرمایید تشبیه ضعیفی بکنم، می‌شود گفت کتاب‌ها مثل نت هستند، درحالی‌که گفت‌وگو مثل آواز است.

عرفان بساکی

عرفان بساکی

10 ساعت پیش

یکی از بهترین کتاب هایی که خوندم لذت و شور و شوق خوندنش رو بعد از یکسال هنوز حس می کنم