بریدهای از کتاب مرثیهای بر یک رهایی اثر آزاده جهان احمدی
1403/11/10
در نوشتارهای واقعیتمحور، عناصر تشکیلدهندۀ متن را مابهازاهای واقعی، مانند انسانها، مکانها، تاریخها، آمار و اطلاعات تشکیل دادهاند و ما با پدیدهها و انسانهای واقعی و مستند روبهرو هستیم. هرآنچه در نوشتارهای واقعیتمحور یا همان غیرداستانی میخوانیم، همگی مستند و واقعی هستند. این درحالی است که در نوشتارهای غیرواقعیتمحور، همه یا بخشی از اطلاعات، صورتبندی واقعی ندارند و نوشتارهای واقعیتمحور چه بلند باشند، مثل کتاب و چه کوتاه، مثل مقاله و جُســـتار، محتوایی هستند که گاه به شکل روایت و گاهی به شکلی غیرروایی نگاشته می شوند. در این گونۀ ادبی، نویسنده با نیت خیر و نیکی، برای توسعۀ حقیقت، تشریح وقایع، معرفی اشخاص یا ارائۀ اطلاعات، مسئولیت می پذیرد و می نویسد.