بریدۀ کتاب
1403/3/6
3.9
من از سلامت کامل جسمانی و آرامش ذهنی بهره میبردم؛ نه خیانتپیشگی یا بیوفایی دوستی را حس کردم و نه آسیبهای دشمنی پنهان یا آشکار را. هرگز پیش نیامد که رشوه بدهم، چاپلوسی یا قوادی کنم تا لطف مردی بزرگ یا نوچهاش را به دست بیاورم. نیازی به حفاظ مقابل کلاهبرداری و ستم نداشتم؛ اینجا نه پزشک بود تا بدنم را از بین ببرد و نه وکیل تا ثروتم را بر باد بدهد؛ نه خبرچینی که مراقب گفتار و کردارم باشد یا در ازای دستمزد برایم پاپوش بدوزد. اینجا نه طعنهزن بود، نه ملامتگر، بدگو، جیببر، راهزن، سارق، وکیل، دلاله، لوده، قمارباز، سیاستمدار، بذلهگو، ترشرو، وراج، اهل جدل، متجاوز، قاتل، دزد، هنرمند؛ نه رهبران یا پیروان احزاب و دستهها؛ نه کسی که از راه اغوا یا الگوسازی مشوق رذیلت باشد؛ نه سیاهچال، تبر، چوبهی دار، محل شلاقزنی یا قاپوق؛ نه مغازهدار یا کارگر حقهباز، نه غرور، خودپسندی یا تظاهر؛ نه خودنما، قلدر، دائمالخمر، روسپی ولگرد یا سفلیس؛ نه زنان یاوهگو، هوسران و پرخرج، نه فضلفروشان احمق و مغرور؛ نه همنشینان مزاحم، ازخودراضی، پرخاشگر، پرسروصدا، عربدهکش، پوچ، متکبر و دشنامگو؛ نه اراذلی که بهلطف رذایلشان از خاک برخاسته باشند یا نجیبزادگانی که بهخاطر فضایل خود به خاک نشسته باشند؛ نه لرد، نه ویولنزن، نه قاضی و نه استاد رقص.