بریدهای از کتاب عقیله اثر الهام امین
1403/5/19
خبر [قتل] که به برادرت حسین (علیه السلام) رسید، فرمان داد که همه کاروانیان تمتع را به عمره بدل کنند. نمی خواست حرمت حرم خدا با ریختن خون او شکسته شود.
1403/5/19
و اگر کسی احتمال بدهد که احرام آن حضرت احرام حج افراد بوده است و حج افراد را تبدیل به عمره نموده است این نیز خالی از اشکال نیست زیرا اولا با علم امام به اینکه نمیتواند حج را به پایان ببرد چگونه به احرام حج مُحرِم شده است، و ثانیا میقات حج افراد برای کسی که وطن او مکه نیست همان میقاتهای مشهور است و نمیتواند از مکه محرم شود. و ثانیا: از روایات چنین مستفاد است که امام عمره به جا آورده و از تبدیل حج به عمره یا به تعبیر دیگر عدول به عمرهی مفرده ذکری نیست (وسائل الشیعه،ج ۱۰،باب ۷ من ابواب العمره، حدیث ۲و۳) همانطور که از دو حدیث فوق مستفاد است، امام حسین مُحرِم به احرام عمره بودهاند و صحبت از تبدیل حج به عمره نیست، مضافا بر اینکه بعضی خروج امام حسین به عراق را در سوم ذیحجه ذکر کردهاند (سید ابن طاووس در ملهوف) و ابی جارود از امام باقر(ع) نقل کرده است که امام حسین یک روز قبل از ترویه یعنی روز هفتم ذیحجه از مکه خارج گردید (کامل الزیارات۷۳)
معصومه صدیقی