بریدۀ کتاب

روشنا

1403/3/26

پی گیری دیوانه وار: دیدگاهی شخصی از کشف علمی
بریدۀ کتاب

داوکینز نمونه بسیار زیبایی ارائه می‌دهد تا این عقیده را رد کند که انتخاب طبیعی نمی‌تواند این پیچیدگی را که در همه جای طبیعت می‌بینیم تولید کند. این نمونه، نمونه ساده‌ای است، اما این موضوع را ثابت می‌کند. او جمله‌ای کوتاه را (که از هملت گرفته است) در نظر می‌گیرد: من فکر می‌کنم که شبیه یک راسو است. او محاسبه می‌کند که بی‌نهایت بار غیرممکن است که کسی که به طور اتفاقی تایپ می‌کند ... بتواند به طور تصادفی عین این جمله را، با همه‌ی حروف در جای صحیح خود بزند. [احتمال آن ۱ در ۱۰ به توان ۴۰ است.] او این فرایند را انتخاب-یک‌مرحله‌ای می‌نامد. سپس او شیوه دیگری را در پیش می‌گیرد که آن را انتخاب تجمعی می‌نامد. کامپیوتر ردیفی اتفاقی از ۲۸ حرف را انتخاب می‌کند. سپس کامپیوتر چندین کپی از این را درست می‌کند، اما با احتمال این که هنگام کپی کردن چندین اشتباه در آن ایجاد می‌شود. سپس کپی را که بیشتر از همه شبیه به جمله هدف است، هر چه قدر هم جزئی، انتخاب می‌کند. با استفاده از این نسخه‌ای که کمی بهتر شده است، این فرایند رونوشت‌برداری (را همراه با جهش) و سپس انتخاب تکرار می‌کند. در این کتاب داوکینز چندین نمونه از مراحل حد واسط را ارائه می‌کند. ... و پس از ۴۳ مرحله جمله را به طور کامل می‌سازد. این که چند مرحله برای این کار لازم است، تا حدودی یک موضوع احتمالی است. در آزمون‌های دیگر در ۶۴ مرحله، ۴۱ مرحله، و غیر این‌ها انجام شد. نکته در اینجاست که با انتخاب تجمعی می‌توان در تعداد نسبتاً کمی مرحله به هدف رسید، در حالی که در انتخاب یک مرحله‌ای برای همیشه طول خواهد کشید.