بریدهای از کتاب در جستجوی زمان از دست رفته؛ طرف خانه سوان اثر مارسل پروست
حتی از دیدگاه پیش پا افتادهترین چیزهای زندگی، هر آدمی یک ذات منسجم ساخته پرداخته نیست که برای همه یکسان باشد و او را به همان سادگی بتوان شناخت که قرارداد یا وصیتنامهای را میشود خواند؛ شخصیت اجتماعی ما ساخته فکر دیگران است. حتی کار بسیار سادهای که آن را ( دیدن شخصی که میشناسیم) مینامیم تا اندازهای یک کار فکری است. قالب ظاهر فیزیکی آدمی را که میبینیم از همه ی برداشتهایی که از او داریم پر میکنیم، و بدون شک این برداشتها در پدیدآوردن شکل کلیای که در نظر میآوریم بیشترین نقش را دارند. برداشتهای ما رفته رفته آنچنان کامل در قالب گونههای شخص جا میگیرند، آنچنان دقیق با خط بینی او همخوان میشوند، آنچنان خوب به زیر و بم صدای او که پنداری پوشش شفافی باشد شکل میدهند که هربار که چهره او را میبینیم و صدایش را میشنویم، آنچه چشم و گوشمان از او میبیند و میشنود همان برداشتهاست.