بریدهای از کتاب پیرانزی اثر سوزانا کلارک
1404/1/15
سالهاست میدانم آنطوری که من برای خانه احترام قائلم، دیگری احترامی قائل نیست؛ ولی وقتی اینطوری صحبت میکند، همچنان شوکه میشوم. چطور مردی به باهوشیِ او میگوید هیچچیز زندهای در خانه وجود ندارد؟! تالار های پایینی پر از گیاهان و موجودات دریایی است. تعداد زیادی از آنها خیلی زیبا و خیلی عجیباند. خود جزرومدها پر از جنبش و قدرتاند، تا آنجا که شاید دقيقا زنده به حساب نیایند، ولی غیرزنده هم نيستند. در تالارهای میانی پرندهها و مردها وجود دارند. فضلههای پرندهها (که ازشان شکايت دارد.) نشانه زندگیاند! حرفش درست نیست که میگوید تالارها شبیه همدیگرند. آنها تفاوت های زیادی در سبک ستونها، ستوننماها، طاقچهها، محرابها، سنتوریها و... دارند، همان طوری که در تعداد درها و پنجرههایشان دارند. هر تالار مجسمههای خودش را دارد و همهی مجسمهها منحصر بهفردند؛ یا اگر هم مجسمههای تکراری وجود دارد، باید در فاصلههای خیلی زیادی از هم قرار گرفته باشند، طوری که هنوز به هیچکدام از آنها برخورد نکردهام.