بریده‌ای از کتاب تندتر از عقربه ها حرکت کن اثر بهزاد دانشگر

بریدۀ کتاب

خدماتی‌ها ممکن است گردش مالی‌شان خیلی بالاتر باشد، ولی عمدتا اهمیتشان برای کشور پایین‌تر است. چون آنچه ارزش افزوده برای کشور ایجاد می‌کند تولید واقعی است، یعنی چیزی را که نیست به وجود بیاوری. این مدل شرکت خطرات بیشتری دارد و نسبت به آن شرکت‌های خدماتی، ریسک بیشتری هم دارد. الان هم عمده‌ی شرکت‌های دانش‌بنیان ما خدماتی‌اند. به چه معنی؟ به این معنی که می‌رود صنایع دفاع و یک پروژه می‌گیرد. کارش را انجام می‌دهد و می‌برد تحویل می‌دهد. تحویل گیرنده اش هم ارگان‌های دولتی هستند که در خیلی موارد، اگر کار صد درصد هم به نتیجه نرسد، می‌توانند یک جوری ماست‌مالی‌اش کنند.