بریدهای از کتاب از کتاب رهایی نداریم اثر ژان کلود کریر
ژان کلود کریر: این وفور اطلاعات، که هر کسی باید هرطور که هست راهی از آن میان برای خود باز کند، گاهی مرا به یاد معبد خدایان هند میاندازد با خدایان بزرگش، به تعداد سیوشش هزار، و خدایان کوچکتری که تعدادشان نامحدود است. با وجود پراکندگی و کثرت خدایان، خدایان بزرگی را میشناسیم که هندیان در پرستش آنها با یکدیگر اشتراک دارند. چرا؟ دیدگاهی در هند وجود دارد که به آن دیدگاه لاکپشت میگویند. لاکپشتی را روی زمین میگذارید، چهار پنجهاش که از لاکش بیرون میزند نمودار چهار جهت اصلی است. سوار لاکپشت میشوید و در میان هزاران خدایی که در پیرامون خود میبینید، آنهایی را انتخاب میکنید که بهخصوص با شما حرف میزنند، و پس از آن راه خود را تعیین میکنید. به نظر من، مسیر شخصیای که میتوانیم برای خود در اینترنت پیدا کنیم، همان است یا چیزی نزدیک به آن. هر هندویی خدایان شخصی خود را دارد. با وجود این، همهی آنها یک سلسه اعتقادات مشترک هم دارند.