بریده‌ای از کتاب آهنگ زمان اثر کارلو روولی

بریدۀ کتاب

چطور زمین و خورشید می‌توانند یکدیگر را جذب کنند بی‌اینکه تماسی با هم داشته باشند یا چیزی در میان‌شان باشد؟ او [اینشتاین] در پی پاسخی پذیرفتنی می‌گشت و هنگامی آن را یافت که پنداشت خورشید و زمین یکدیگر را بی‌میانجی جذب نمی‌کنند بلکه هریک ذره‌ذره بر چیزی که میانجیِ بین آنهاست اثر می‌گذارند. و چون میانِ زمین و خورشید چیزی نیست جز فضا و زمان، چنین پیش خودش تجسم کرد که زمین و خورشید هرکدام شکل فضا و زمانی را که احاطه‌شان کرده‌اند تغییر می‌دهند.

گرانش مطرح نبوده؟

روشنا

گرانش فقط اسمیه برای همین نیرو.
سوال اینشتین این بود که علت بنیادی چنین نیرویی به اسم گرانش چیه؟ و این‌طور جواب داد که هر جرمی ساختار فضا-زمان رو خمیده می‌کنه و برای همین در واقع ما میفتیم تو یه فضای خمیده.

این فرضیه درسته یا رد شده؟
@roshana.

روشنا

فعلاً همه‌ی آزمایش‌ها این فرضیه رو تایید می‌کنن.
اولین آزمایش معروفی هم که تاییدش کرد، خورشیدگرفتگی سال ۱۹۱۹عه. سرچ کنی میاد خیلی باحاله.
@taletrekker