بریده‌ای از کتاب از کتاب رهایی نداریم اثر ژان کلود کریر

بریدۀ کتاب

🔴 ژان کلود کریر: هیچ اثری در ابتدا شاهکار نیست، بعداً شاهکار می‌شود. باید اضافه کنم که شاهکارهای بزرگ یکدیگر را با میانجیگری ما تحت تأثیر قرار میدهند. شاید بتوانیم بگوییم که سروانتس تا چه حد در کافکا اثر گذاشته است. اما این را هم میتوانیم بگوییم، سروانتس هم از کافکا تأثیر پذیرفته است. اگر آثار کافکا را پیش از کتاب سروانتس بخوانیم، کافکا توسط ما و بی‌آنکه متوجه باشیم، قرائتمان را از دون کیشوت تغییر خواهد داد. همچنان که مسیر زندگی مان، تجربه های - فردی مان، عصری که در آن زندگی میکنیم اطلاعاتی که به دست می آوریم همه چیز، حتی بدبیاری های خانوادگی مان یا مسائل و مشکلات فرزندانمان، همه و همه، در خواندن آثار گذشته تأثیرمی‌گذارد.