بریدهای از کتاب فیزیک و طبیعت: نگاه فیزیکدان به طبیعیت اثر ورنر هایزنبرگ
1403/7/1
بنابراین، توسعه مکانیک امواج، فیزیکدانها را مجبور کرده است مفاهیم خود را بیشتر و بیشتر گسترش دهند، زیرا طبق اصول نوین، قوانین طبیعت مشخصههای صریح فیزیک کلاسیک را از دست دادند. به کلام دیگر، پدیدهها دیگر تابع جبرگرایی صرف نیستند، بلکه فقط تابع قوانین آماریاند. اصل معروف عدم قطعیت هایزنبرگ این حقیقت را به شکلی دقیق فرموله میکند. حتی ایدههای علیت و انفراد نیز بازبینی شده است. ختم داریم این بحران عمده که بر اصول راهنمای همه مفاهیم فیزیکی ما تاثیر دارد، منبع نتایجی فلسفی خواهد بود که هنوز قادر به درک کلیت آنها نیستیم.