**شروع:**
کتاب "مارک و پلو" نوشته منصور ضابطیان در سال ۱۳۹۵ منتشر شده است و به نوعی سفرنامهای از سفرهای شخصی او به کشورهای مختلف است. این کتاب شامل روایتهای خاص و جذابی از سفرهای نویسنده به کشورهای مختلف مانند ایتالیا، ترکیه، ژاپن، کانادا و ... است که به سبک متفاوتی به این کشورها نگاه کرده است. منصور ضابطیان، نویسندهای با سابقه در صنعت روزنامهنگاری و نویسندگی است که جایزههای متعدد در جشنوارههای مختلف کسب کرده است، از جمله جایزۀ قلم بلورین بهترین گفتوگوی سال. این کتاب توسط نشر مثلث منتشر شده است.
**بدنه:**
در کتاب "مارک و پلو"، منصور ضابطیان بهعنوان شخصیت اصلی، تجربیات خود از سفر به کشورهای مختلف را با خوانندگان به اشتراک میگذارد. سفرنامهاش بهطور خاص برای کسانی که علاقهمند به شناخت کشورهای دیگر هستند، مناسب است. ضابطیان در این کتاب، علاوه بر نقل تجربیات شخصی، به نوعی نگاه متفاوت به هر کشوری دارد که باعث میشود خواننده حس کند که با جنبههای دیگری از این کشورها آشنا میشود. او با سبک خاص خود به جزئیات فرهنگها، مردم و مکانها پرداخته و آنها را به شکلی جذاب و متفاوت ارائه میدهد.
اما اگرچه کتاب از لحاظ محتوا جالب است، برخی نقدها به کیفیت تصاویر موجود در کتاب وارد شده است. تصاویر با کیفیت بالا و رنگی نیستند و این مسئله ممکن است کمی از جذابیت بصری کتاب بکاهد. علاوه بر این، برخی خوانندگان معتقدند که اطلاعاتی که در کتاب ارائه میشود، اغراقآمیز و گاهی کم است و نمیتوانند بهطور کامل از آن بهرهبرداری کنند.
**پایان:**
با اینکه کتاب "مارک و پلو" بهعنوان یک سفرنامه مصور منتشر شده است، اما بهنظر میرسد که در زمینه تصویرگری و ارائه اطلاعات جامع در مقایسه با کتابهای مشابه نقصهایی وجود دارد. این کتاب جایزهای نبرده است، اما همچنان میتواند برای علاقهمندان به سفر و فرهنگهای مختلف جالب باشد. بهویژه برای کسانی که به دنبال اطلاعات ساده و عمومی در مورد کشورهای مختلف هستند، این کتاب گزینه مناسبی است. در نهایت، امتیاز من به این کتاب ۴ از ۵ است.